Uyarı

İllegal yapılan köpek dövüşleri bir suçtur. Lütfen Bu suçu işlemeyiniz. Resmi olarak yapılan köpek dövüşlerini savunuyoruz. Ve bu sporun sadece resmi kurallar dahilinde yapılmasını temenni ediyoruz.

28 Haziran 2008 Cumartesi

Boğa-Köpek Dövüşleri


Bu gün İngiltere’nin Birmingham ve Dorchester gibi şehirlerinde hala boğa-köpek dövüşlerini hatırlatan cadde isimleri bulunmaktadır. Aslında bu dövüşler o kadar kabul görmüştür ki boğaların köpeklerle dövüştürülmeden kasaplarca kesilip satılmaları bazı şehirlerde yasaklanmıştır. Bunun arkasında yatan neden boğaların köpeklerce ısırıldığında daha besleyici ve yumuşak ete sahip olacağı inancıdır.
1661’de George Staverton adındaki bir beyefendinin yılda bir kez eti satılarak kimsesiz çocuklara kıyafet alınması karşılığında dövüşlere bir boğa bağışlaması bu kanlı alışkanlığın toplumca ne derece kabul gördüğünün diğer bir göstergesidir. Bu Wokingham geleneği 1823’e kadar sürmüştür.
Dövüş öncesinde boğa yere çakılı bir kazığa boynuzları ya da boynundan bağlanarak üzerine bir hatta bazen bir kaç köpek salınıyordu. Kasaplarca kesilmeden önce saatlerce bu şekilde işkence ediliyorlardı. Köpeğin boğa ile yüz yüze karşılaşması ve onu hassas burnundan yakalayarak hareketsiz bırakması gerekiyordu. Bir kaç köpek tarafından saldırıya uğrayan boğa bazen korku ile yere yatıyor; fakat altına ateş tutularak ayağa kalkmaya zorlanıyordu. 1801’de Burry St.Edmonds’da bir boğanın toynakları kesilerek kanlı bacakları üzerinde kendini savunmaya zorlanmıştır. Bir tarihçi bunu belgelemesine rağmen bu tür sahnelerin kaç defa tekrarlandığı bilinmemektedir.
Bulldog sahipleri için bu dövüşler ciddi bir rekabet havasında geçmekteydi. Boğada şanslarını denemek içi para yatırmaları gerekiyordu ve boğayı hareketsiz bırakan köpek ödül kazanıyordu. Boğalar köpekleri 3-4 metre havaya fırlatıyor ve köpeklerin sahipleri düşüş hızlarını kesmek için omuzlarıyla hemen kenarda hazır bekliyordu. Pek çok kere boğanın boynuzlarına kendilerinin de hedef olduğu oluyordu. İç organları dışarı sarkmaya başlamış cesur köpekler hala dövüşmeye zorlanıyor; çoğu boğanın toynakları altında eziliyordu.
Yazılı tarih bir kasap ve onun kararlı buldog’unun tüyler ürpertici hikayesini de bu günlere taşımıştır. Kasap, köpeğini boğa ile dövüştürmek için alana salar. Hemen yanında köpeğin yavruları da bulunmaktadır. Bulldog boğanın burnundan yakaladığında kasap keskin bıçağıyla köpekte derin yaralar açmaya yavaş yavaş kollarını ve bacaklarını gövdesinden ayırmaya başlar. Kan kaybından ölen köpek yine de ısırdığı yeri bırakmaz. Cesaretini kanıtladığından yavruları kasap tarafından hemen oracıkta büyük paralara satılır.

3 yorum:

Adsız,  28 Ocak 2009 08:01  

ben burak gücükoruç ben kangalın hiçbir köpeğe yenileceğini sanmıyorum yenilirse bile sadecekendi cinsine yani yine bir kangala yenilir ama bence köpekleri kavga yaptırmaları hiçte adil değil

Adsız,  28 Ocak 2009 08:07  

ben istanbuldan elif gücükoruç bence köpekleri kavga yaptırmaları hiç doğru bir davranış değil
hatta benimde dünyalar güzeli bir kangalım var ve onu asla kavga yaptırmam yaptıramam bence insanların türkiyede pitbul beslemesi hiçte doğru değil keşke pitbul besleyenlere ceza yazılsa çocuklar kolayca koşup oynasa buradan bütün türkiyeye sesleniyorum buna bir el atın artık

Adsız,  26 Mart 2010 00:07  

köpek dövüşleriyle ilgili gördüğüm her resim benim ciğerimi sızlatıyor insanlığımdan utandırıyor ağlatıyor beni biz insanlar ne kadar vahşi ne kadar cani ne kadar merhametsiz ve vicdansız yaratıklarız böyle devam edersek allahın bize layık görmediği bela kalmıyacaktır.lütfen bu vahşetten vazgeçelim varsa erkekliğiniz köpeklerinizle değilde kendinizle yaptıklarınızla ıspatlayın yazık hepinize zavallısınız bence