Uyarı

İllegal yapılan köpek dövüşleri bir suçtur. Lütfen Bu suçu işlemeyiniz. Resmi olarak yapılan köpek dövüşlerini savunuyoruz. Ve bu sporun sadece resmi kurallar dahilinde yapılmasını temenni ediyoruz.

28 Haziran 2008 Cumartesi

İngiltere ve Köpek Dövüşleri


1800’lü yıllara gelindiğinde bu tür kanlı sporlar eski İngiltere’nin günlük yaşamının birer parçası haline gelmişti. Wednesbury/Staffordshire’da “Old Sal” adındaki dişi bulldog yavruladığında kilisenin çanları çalınmıştı. Madencilerin yaşadığı bölgelerde bir bulldog doğumda ölecek olursa yavrular kadınlar tarafından emzirilerek büyütülüyordu.
Boğa –köpek dövüşleri ve diğer kanlı sporlar sadece işçi sınıfı için değil saray çevresi için de ciddiye alınan bir eğlence biçimi olmuştu. 1559’da Fransız büyükelçisi İngiltere’yi ziyaret ettiğinde Kraliçe Elizabeth bir de köpeklerin boğa ve ayılarla kapıştırıldığı gösteri düzenlettirmişti. Çeyrek yüzyıl sonra benzer gösteri bu sefer Danimarka büyükelçisi için düzenlenecekti.
Kral I. James de İspanya büyükelçisini eğlendirme de Kraliçe Elizabeth geleneğini izledi. Köpek dövüşlerine bilinen ilk sınırlama 1618 yılında yine Kral I. James’den geldi. Dini nedenlerden dolayı dövüşleri Pazar günleri yasakladı.
Kral I. James, dövüşlerin organizasyonunu özellikle de Christopher Marlowe oyunlarında başarılı bir aktör olan Edward Alleyn’e verdi. Alleyn dövüşlerden de kazandığı paralarla daha sonra Dulwich College’i kurdu

0 yorum: