Uyarı

İllegal yapılan köpek dövüşleri bir suçtur. Lütfen Bu suçu işlemeyiniz. Resmi olarak yapılan köpek dövüşlerini savunuyoruz. Ve bu sporun sadece resmi kurallar dahilinde yapılmasını temenni ediyoruz.

28 Haziran 2008 Cumartesi

Köpek Dövüşlerinin İlk Defa ortaya Çıkışı






Asya bugünkü mastif tipi köpeklerin ilk defa ortaya çıktığı kıtadır. Mastif tipi köpekler koruma ve savaş köpeği olarak kullanılan güçlü ve dayanıklı köpeklerdi. MÖ 6. yüzyılda Fenikeli tüccarlar Antik Yunan’da “Mollosus” denen bu cesur ve sert köpeklerden bazılarını İngiltere’ye götürdüler. Bu köpekler ada üzerindeki bugünkü mastif tipi köpeklerin ataları oldu.
Yüzyıllar sonra Romalılar İngiltere’yi istila ettiğinde sahiplerinin yanı başında cesurca savaşan bu adalı köpeklerden çok etilendiler ve İtalya’ya bu dövüşken köpeklerin seçilmiş örnekleriyle döndüler. İngilizlerin “Pugnaces” adını verdiği bu köpekler Romaların istila ettikleri diğer Avrupa ülkeleri boyunca da tanınıp hayran kazandı.
Bu savaşçı köpekler aynı zamanda kanlı Roma sirklerinde diğer vahşi hayvanlar, kendi türleri ve zırhlı adamlarla dövüştürülüyordu. MS 395 yıllarynda Symmachus bu köpeklerden boğa dövüşlerinde de kullanıldıkları için bulldog (boğa köpeği) diye bahsetmektedir.
--------------------------------
Bulldoglar tarih sahnesine ilk çıktıklarında bu günkü torunlarından çok daha farklı bir görünüm sergiliyordu.
Antik çağlarda bildiğimiz gibi köpek ırkları bulunmamaktaydı. Köpekleri kullanıldıkları görevlere göre adlandırılıyordu. Örneğin İngiltere’de tüm iri bekçi köpeklerine mastif; porsuk ya da tilki gibi hayvanların peşinden toprak (terra) altındaki inlere girebilecek kadar küçük, cesur ve atik köpeklere terrier denmekteydi.
Ünlü İngiliz köpek ırkları tarihçisi George R.Jesse, bulldog’un daha küçük ve çevik basık burunlu köpekler elde etmek için mastifler arasındaki seçici üretimden elde edildiğini yazmaktadır. Böylece köpeğin ısırdığı zaman bile nefes alabilmesi mümkün olmaktaydı.
Geçmişin vahşi buldogları bu günün sakin yaradılışlı çağdaşlarından çok farklıydı. Eski bulldogların daha uzun çeneleri ve bacakları vardı. Daha uzun boylu ve çeviktiler. Bazılarının uzun ve düz kuyrukları bile vardı.

0 yorum: